حالت شب
منو
موضوعات
banner
Tahririe

میزخبر فروردین 1400

hotelespacialvonbraun1

اندازه فونت:

عادله صالحی

آهن‌رباهای رایانه‌ها در راه ساخت خودروهای هیبریدی

محققان دانشگاه بیرمنگام بر این باورند که می‌توان از آهن‌رباهای رایانه‌ها برای تولید برخی از قطعات خودروهای هیبریدی استفاده کرد. در بسیاری از وسایل الکترونیکی و برقی مانند ژنراتورهای توربین‌ها، دستگاه‌های ام‌آرآی و... قطعات آهن‌ربا بعد از کاهش کارایی و پایان استفاده کنار گذاشته می‌شوند. شرکت بتکی با همکاری محققان دانشگاه بیرمنگام درصدد تولید خودروهای هیبریدی لوکس با این قطعات است. از فناوری HPMS برای جداسازی آهن‌رباهای مغناطیسی از هارددیسک‌های قدیمی رایانه‌ها استفاده می‌شود. از این راه بازیابی آهن‌ربای نئودیمیم NdFeB امکان‌پذیر می‌شود که از رایج‌ترین اشکال این فلز در کره زمین است. از جمله مزایای این فناوری استفاده از هیدروژن به جای کربن به منظور تولید باتری و قطعات برقی مورد نیاز در خودروهای هیبریدی با هزینه‌ کم است. همچنین به کارگیری این فناوری تولید این خودروها را آسان می‌کند. از آن‌جایی که اکثر کشورهای غربی برای تأمین این مواد اولیه فلزی به معادن چین وابسته‌اند از این راه می‌توانند از وابستگی خود به این کشور بکاهند و برای تأمین نیازهای خود به بازیافت مواد فلزی متوسل شوند.

 سالمندان آوازخوان عملکرد مغزی بهتری دارند

امی پنتیکینن و همکارانش در دانشگاه هلسیتکی تحقیقاتی را در خصوص اثر آوازخوانی روی سلامت و بهبود عملکرد مغزی سالمندان انجام داده‌اند. یافته‌های آنها در این تحقیقات نشان داده که پیوستن افراد سالمند به یک گروه کُر می‌تواند کمک زیادی به سلامت و تنهایی مزمن آنها کند که از هر 10 سالمند یک نفر دچار آن است. در هنگام شیوع بیماری کووید 19 زمانی که افراد به ویژه سالمندان تحت فشارهای عاطفی و روانی بسیاری قرار داشتند برای افزایش روحیه خود به بالکن‌ها می‌رفتند و از طریق پنجره‌های باز باهم آواز می‌خواندند. این کار کمک زیادی به آنها می‌کرد. آنها همچنین دریافتند که افرادی که بیش از 10 سال در یک گروه کُر آواز خوانده بودند نسبت به افرادی که تجربه کمتری در این زمینه دارند از حس اجتماعی بودن و سلامت بیشتری برخوردارند. این آزمایش‌ها بر 106 خواننده کر که 56 نفر آنها بالای 60 سال داشتند، انجام شد. به این افراد پرسش‌نامه‌هایی داده شد و آزمایش‌های روان‌شناسی روی آنها صورت گرفت. آوازخوانی ترکیبی از محرک‌های مختلف حسی و حرکتی مربوط به تولید و کنترل صدا و یادگیری و حفظ ملودی‌ها و اشعار است که احساسات خواننده را در هنگام اجرا برمی‌انگیزد. این امر باعث سلامت ذهن و روان خواننده و حتی جسم او می‌شود و احساس تعلق اجتماعی بیشتری را به فرد می‌دهد که این خود کمک زیادی به سلامت افراد می‌کند.

پیش‌بینی سونامی و زلزله به وسیله ابررایانه‌ها

از دیر‌باز سونامی و زلزله یک تهدید واقعی برای مردم جهان بوده از این رو آمادگی برای هرگونه واکنش سریع در برابر آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. دانشمندان تیم تحقیقات دانشگاه توهوکو و موسسه‌ تحقیقات زلزله دانشگاه توکیو با کمک قدرت محاسباتی فوق‌العاده‌ یک ابررایانه که مجهز به فناوری هوش مصنوعی است، توانسته‌اند طغیان سونامی را در زمان واقعی و با وضوح مکانی بالا پیش‌بینی کنند.

این رایانه در سال گذشته لقب سریع‌ترین و پرقدرت‌ترین ابررایانه جهان را به خود اختصاص داد. محققان با دادن داده‌های مربوط به شکل و طول امواج توانستند در طی چند ثانیه به پیش‌بینی سونامی دست یابند. آنها با شبیه‌سازی یک زلزله و سونامی بزرگ در خلیج توکیو توانایی این ابررایانه را به نمایش گذاشتند. یکی از اهداف اصلی تولیدکنندگان این ابررایانه کمک به تیم‌های نجات برای پیش‌بینی به‌موقع و درست تأثیر سونامی روی ساختمان‌ها، جاده‌ها و زیرساخت‌هاست.

تولد دوقلوی دیجیتال زمین

دانشمندان در حال تولید یک دوقلوی دیجیتال برای سیاره زمین‌اند تا به کمک آن بتوانند وقایع مربوط به گرمایش جهانی را پیش‌بینی کنند که در آینده رخ خواهد داد. در بیانیه مطبوعاتی موسسه فناوری فدرال زوریخ آمده است که نسخه دیجیتالی کل زمین به آنها این امکان را می‌دهد که بتوانند تمام سناریوها را بررسی کنند تا آنچه را که در آینده رخ خواهد داد، به شکل بهتری پیش‌بینی کنند. پروژه‌ دوقلوی دیجیتال زمین در تحقیقی به عنوان شبیه‌سازی سیستم زمین در مجله نیچر منتشر شده است. دانشمندان می‌توانند از این مدل برای پیش‌بینی بهتر آب‌وهوا و جلوگیری از بروز حوادث نابه‌هنگامی مانند سیل استفاده کنند. همچنین هدف اصلی آنها کاهش اثرات گرمایشی جهان است. محققان برای ساختن این مدل جهت پیشرفت سریع کار خود با مهندسان رایانه و محققان هوش مصنوعی همکاری می‌کنند.

 دورهمی ویروس‌ها در روده انسان

محققان موسسه Welcome Sanger و بیوانفورماتیک اروپا  EMBL EBIبیش از 140000 گونه ویروسی را در روده انسان شناسایی کرده‌اند که بیش از نصف آنها قبلاً هرگز دیده نشده‌اند. روده انسان یک محیط بیولوژیکی فوق‌العاده است که علاوه بر باکتری‌ها، صد‌ها هزار ویروس به نام باکتریوفاژها در آنجا زندگی می‌کنند. این باکتریوفاژها می‌توانند باکتری‌های روده را آلوده کنند. عدم تعادل در میکروبیوم روده‌ها می‌تواند به ایجاد بیماری‌ها و شرایط پیچیده‌ای مانند بیماری التهابی روده، آلرژی و چاقی کمک کند. محققان این دو موسسه توانسته‌اند گونه‌های ویروسی را از 28060 متاژنوم روده انسان و 2898 ژنوم جداشده باکتریایی از انسان کشت داده و آنها را کشف و فهرست‌بندی کنند.

دکتر الکساندر آلیمدا می‌گوید: «به خاطر بسپارید همه‌ ویروس‌ها مضر نیستند بلکه برخی از آنها جزء جدایی‌ناپذیر اکوسیستم روده انسان‌اند. بسیاری از این ویروس‌ها در روده افراد سالمی که هیچ بیماری خاصی ندارند، دیده شده‌اند. ما تلاش می‌کنیم که رابطه‌ بین آنها و سلامت انسان را دریابیم.» در میان ده‌ها هزار ویروس کشف‌شده گروهی از ویروس‌ها به عنوان دومین عامل شیوع بیماری‌های روده‌ای در انسان شناسایی شده‌اند. محققان امیدوارند با مطالعه روی چگونگی تأثیر این ویروس‌ها در روده انسان بتوانند به راهکارهایی برای درمان بیماری‌های روده‌ای انسان دست یابند.

موانعی برای محافظت در برابر آلودگی هوا

بنا به گزارش سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا سالانه باعث مرگ میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا می‌شود. اکنون محققان کالج سلطنتی لندن به منظور حل این مشکل یک مانع منحنی ابتکاری طراحی کرده‌اند که از شهروندان در برابر اثرات آلودگی هوای تولید شده توسط خودروها محافظت می‌کند. دکتر تیلی کالینز در خصوص تأثیر تعبیه دیواره‌ها در امتداد خیابان‌ها تحقیق کرد و دریافت که با تعبیه‌ سازه‌های منحنی در کنار خیابان‌ها می‌توان به شکل چشمگیری از شهروندان در برابر آلودگی تولیدشده توسط خودروها محافظت کرد. دکتر کالینز به همراه دکتر هو وودوارد ایده‌هایی را برای طراحی این سازه‌های شهری بررسی کردند که اثرات جریان آلودگی تولیدشده توسط خودروها را کاهش دهند و کیفیت هوا را برای عابران پیاده بهتر کنند. محققان پی بردند که این سازه‌های منحنی در پراکندگی و انعکاس آلاینده‌ها به سمت خیابان‌ها مؤثرترند و ساخت آنها نیز نسبتاً ارزان‌قیمت است. این سازه‌ها می‌توانند آلودگی صوتی را نیز کاهش دهند و به عنوان یک زیرساخت سبز در شهرهای بزرگ عمل کنند.

تاکسی‌های هوایی و فرودگاه برقی

اولین فرودگاه برقی جهان برای هدایت تاکسی‌های هوایی با همکاری دولت انگلیس در این کشور تأسیس خواهد شد و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ به بهره‌برداری برسد.

این کشور قصد دارد با این کار به تسریع حمل‌ونقل و کاهش آلاینده‌های هوا کمک کند. این فرودگاه برای رفت‌وآمد پهپادهای باری مورداستفاده قرار می‌گیرد که در آن سکوهای بزرگی برای رفت‌وآمد مسافران در نظر گرفته شده است و شاتل‌های خودران آن وظیفه جابه‌جایی مسافران و انتقال آنها از تاکسی‌های هوایی به سکوها و بالعکس را بر عهده خواهند داشت. هزینه این طرح حدود 64/1 میلیون دلار برآورد شده و آزمایش آن تا سال ۲۰۲۴ طول خواهد کشید و استفاده قطعی و عمومی از آن در سال ۲۰۲۸ خواهد بود.

 سلول‌هایتان را چاپ کنید

برای اولین‌بار چاپگر سه‌بعدی با قابلیت چاپ سلول‌های زنده در محیط تمیز توسط یک شرکت فناور داخلی بازسازی شده است که به کمک آن می‌توان بافت‌های مصنوعی تولید کرد. این دستگاه با قابلیت کنترل صفر تا ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد می‌تواند طیف وسیعی از مواد را به چاپ برساند. همچنین دو منبع نور با قدرت بالا را در محدوده طول موج ۳۶۵ و ۴۰۵ نانومتر ارائه دهد. این دستگاه را می‌توان به راحتی جابه‌جا کرده و به مکان‌های خاص انتقال داد. دستگاه چاپگر زیستی با توانایی چاپ پلیمرها و هیدروژن‌ها در محیط‌های بدون آلودگی و ذرات معلق می‌تواند راه را برای چاپ سلول هموار کند. این دستگاه دستاوردی جدید از محققان دانشگاه صنعتی اصفهان است.

 اقامت در فضا

بر اساس گزارش ناسا و اسپیس (space) دانشمندان در تلاش‌اند تا سال 2025 یک هتل فضایی را به نام Von Broun  راه‌اندازی کنند. این هتل فضایی حالتی چرخان خواهد داشت و به دور مدار زمین گردش می‌کند. کارشناسان سازنده‌ اعلام کردند این ایستگاه بزرگ‌ترین میزبان انسان‌ها در خارج از کره‌ زمین خواهد بود و می‌تواند 450 مسافر را پذیرش کند. از جمله امکانات این هتل منحصربه فرد محل‌های استراحت، خوابگاه، سالن‌های بدن‌سازی، انواع رستوران و کافی‌شاپ برای راحتی گردشگران را می‌توان نام برد. دانشمندان علت طراحی حالت چرخشی هتل فضایی را ایجاد گرانش مصنوعی جهت راحتی گردشگران عنوان کرده‌اند. در آینده خوانندگان و نوازندگان موسیقی کنسرت‌های خود را در فضا برای گردشگران برگزار خواهند کرد و این هتل به مکانی برای ایده گرفتن در هنرهای موسیقی و نقاشی تبدیل خواهد شد. ساخت این هتل در سال 2025 شروع و تا سال 2027 به اتمام می‌رسد و افراد می‌توانند با استفاده از کپسول‌های فضایی به آن سفر کنند.

 طوفان‌های فضایی

مشاهده‌های ماهواره‌ای، از طوفان فضایی بی‌سابقه‌ای در جو بالای زمین خبر داده‌اند. دانشمندان قبلاً نیز طوفان‌هایی را در جوهای پایین مریخ، زحل و حتی خورشید مشاهده کرده بودند اما علت وجود طوفان‌های فضایی در جوهای فوقانی سیارات نامشخص است. چینگ هه ژانگ در دانشگاه شاندونگ چین به همراه همکارانش با استفاده از داده‎های ماهواره‌ای، طوفان فضایی را بر فراز قطب مغناطیسی شمالی زمین شناسایی کرده‌ است. آنها معتقدند که این رویداد یک الگوی چرخشی در هوا نبوده بلکه به شکل گاز یونیزه شده با پلاسما دیده شده است که این پدیده در سراسر منظومه شمسی از جمله جو بالای زمین یافت می‌شود. طوفان فضایی دارای یک مرکز آرام، بازوهای مارپیچی متعدد و گردش گسترده است.

 سلول‌های بنیادی، درمانی برای آسیب‌های نخاعی

به گزارش مجله Clinical neurology پژوهشگران به تازگی دریافته‌اند که تزریق وریدی سلول‌های بنیادی به میزان قابل‌توجه‌ای می‌تواند وضعیت بیمارانی را بهبود بخشد که دچار ضایعات نخاعی شده‌اند. آنها مطالعات خود را بر 13 بیمار مبتلا به آسیب نخاعی انجام داده‌اند. مطالعات آنها نشان داد که این روش درمانی جدید ایمن و بدون هیچ عارضه جانبی کمک زیادی به درمان آسیب‌های نخاعی می‌کند اما آنها برای تائید بیشتر این روش احتیاج به آزمایش‌های بالینی گسترده‌تری دارند. بسیاری از آزمایش‌های آنها روی حیوانات نشان داده که این شیوه درمانی می‌تواند به ترمیم نخاع آسیب دیده کمک کند.

سلول‌های بنیادی مزانشیمی از مغز استخوان، نتایج امیدوارکننده‌ای را در آزمایش‌های اولیه انسانی در برداشت. سلول‌های بنیادی دارای دو منشأ سلول‌های جنینی و سلول‌های بنیادی بزرگسالان‌اند که سلول‌های مزانشیمی (Mesenchymal Stem Cells) از مهم‌ترین سلول‌های بنیادی بزرگسالان به شمار می‌رود. این سلول‌ها معروف به سلول‌های بنیادی استرومایی‌اند که در ترمیم بافت‌های استخوان، غضروف، ماهیچه و چربی شرکت می‌کنند.

انتهای پیام/

                                                               

 

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تلگرام گوگل پلاس لینکدین