انسیه حیدری
نزدیک به 10000 سال پیش، ما انسانها شروع به زراعت کردیم. این رخداد بنا به دلایل متعدد تاریخی رخ داد و باعث شد امکان ایجاد تمدن را پیدا کنیم. تمدنی که زیر چتر آن نوع جدیدی از موجودیت انسانی را تجربه کردیم. نوع غذای ما در بازههای مختلف تاریخی و اجتماعی و در مواجهههای متفاوت با طبیعت مدام در حال تغییر است و این ماجرا الگوریتم زیستی و اجتماعی را چه در ابعاد ماکروسکوپیکیِ انواع غذا و چه در ابعاد میکروسکوپیکی ژنتیک متحول میسازد. اما هم اکنون که ما در حال تجربه یک زندگی نیمه ماشینی هستیم، غذای ما چگونه شده است؟! آیا غذاها هم فرآیند سایبورگیزاسیون را تجربه میکنند؟!
امروزه تقریباً ۴۰ درصد از سیاره ما، زمینهای کشاورزی است. با وجود این و افزایش فزاینده جمعیت این پرسش پیش میآید که در آینده چطور قرار است غذای همه اعضای این جمعیت در حال رشد با یک رژیم غذایی سالم تأمین شود؟ به نظر میرسد برای تحقق این هدف، به چیزی در حد یک انقلاب کشاورزی دیگر نیاز داریم!