حالت شب
منو
موضوعات
banner
Tahririe

غذا و سایبورگیزه شدن آن آیا تنها ما انسان‌‏ها فرآیند سایبورگیزاسیون را تجربه می‏‌کنیم؟

photo 2020 12 24 18 07 48

اندازه فونت:

انسیه حیدری

نزدیک به 10000 سال پیش، ما انسان‌ها شروع به زراعت کردیم. این رخداد بنا به دلایل متعدد تاریخی رخ داد و باعث شد امکان ایجاد تمدن را پیدا کنیم. تمدنی که زیر چتر آن نوع جدیدی از موجودیت انسانی را تجربه کردیم. نوع غذای ما در بازه‏‌های مختلف تاریخی و اجتماعی و در مواجهه‌‏های متفاوت با طبیعت مدام در حال تغییر است و این ماجرا الگوریتم زیستی و اجتماعی را چه در ابعاد ماکروسکوپیکیِ انواع غذا و چه در ابعاد میکروسکوپیکی ژنتیک متحول می‏سازد. اما هم ‏اکنون که ما در حال تجربه یک زندگی نیمه ماشینی هستیم، غذای ما چگونه شده است؟! آیا غذاها هم فرآیند سایبورگیزاسیون را تجربه می‏‌کنند؟!

امروزه تقریباً ۴۰ درصد از سیاره‌ ما، زمین‌های کشاورزی است. با وجود این و افزایش فزاینده جمعیت این پرسش پیش می‏آید که در آینده چطور قرار است غذای همه‌ اعضای این جمعیت در حال رشد با یک رژیم غذایی سالم تأمین شود؟ به نظر می‏رسد برای تحقق این هدف، به چیزی در حد یک انقلاب کشاورزی دیگر نیاز داریم!

ادامه این مطلب را در شماره بهمن ماه مجله دانشمند بخوانید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تلگرام گوگل پلاس لینکدین