حالت شب
منو
موضوعات
banner
Tahririe

از اسپیکرهای ضدآب تا کفش‌های بازیافتی

356

اندازه فونت:

 آراد حمید سمیعی

اسپیکر ضد آب

در سال 2016 درباره عادت‌های مردم به هنگام حمام، نظرسنجی‌ای انجام شد که یکی از نتایج آن این بود که 43 درصد مردم ترجیح می‌دهند به هنگام حمام به موسیقی دلخواهشان گوش دهند. از طرفی استفاده از وسایل برقی یا الکترونیکی ممکن است برای سلامتِ مصرف‌کننده و مصرف‌شونده خطرآفرین باشد. از این رو، اواخر آذر ماه 1399 شرکت اَمپِر توسعه گجت جدیدی را اعلام کرد. این گجت، یک اسپیکر ضدآبِ بلوتوثی است که به لوله آب وصل می‌شود و وقتی آب در لوله جریان داشته باشد، توربین داخل دستگاه شروع به کار کرده و دستگاه را شارژ می‌کند. وقتی دستگاه کاملاً شارژ شده باشد تا 10 ساعت هم بدون جریان آب قابل استفاده خواهد ماند. تمام اجزاء بدنه و قطعاتِ این اسپیکر از پلاستیکِ بازیافت شده از آب اقیانوس ساخته شده (پانزده بطری به ازای هر اسپیکر)، به هر شیرآبی وصل می‌شود و صدا را 360درجه پخش می‌کند. از این دستگاه نه تنها می‌توان در حمام، بلکه هر جای دیگری که با آب سر و کار داشته باشید مانند هنگام آبیاری باغچه، شستشوی خودرو، ظروف و غیره استفاده کرد.

  میزِ صندلی‌شو

درصد بالایی از شاغلان در سرتاسر جهان به دلیل شرایط پیش آمده ویروس کووید19 به دورکاری روی آورده‌اند. این اتفاق با محیط کسل‌کننده و یکنواختِ منزل همراه است. شاید افزودنِ یک میز با طراحی نوآورانه در افزایش کارایی افراد تأثیر چشمگیری داشته باشد. «شِز قُنِوقسه» (Chaise Renversée)، که به معنیِ صندلیِ واژگون شده است؛ میزی چند منظوره است که توسط معمار مشهور فرانسوی «پیِر لوییس ژِقیه» (Pierre-Louis Gerlier) طراحی شده است. فضای کوچک موجود در خانه‌ها و آپارتمان‌های شهری عامل اصلی طراحی این میز هستند. این میز دقیقاً دو شیء بزرگ و مهمِ خانه (میز کار و صندلیِ راحتیِ) را با هم ترکیب می‌کند.

 

 این طراحی، شاید عجیب‌ترین طراحی کامپیوتری باشد که به عمرتان دیده‌اید!

امروزه کمتر حرفه‌ای است که به کامپیوتر احتیاج نداشته باشد. طراحان، تصویرسازان، آهنگسازان، فیلمسازان، نویسندگان و بسیاری از مشاغل دیگر به برنامه‌های تخصصی کامپیوتری نیاز دارند. برای مثال لپ‌تاپ‌ها بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردارند چرا که سبک و قابل حمل هستند، اما اگر به هر دلیلی دچار مشکل یا آسیب شوند، تعمیرشان دشوار و حتی بسته به میزان آسیب، غیرممکن می­شود. بر این اساس در اوایل دی ماه 1399 فیلیپ شایسلر (Philipp Seißler)، مخترع و طراح صنعتی از دانشگاه هنر برلین، ایده ساخت کامپیوترهای رومیزیِ ماژولار را مطرح کرد. به این معنی که هر قطعه از سخت‌افزار به آسانی قابل تعویض باشد. تعریف مشابهی برای چنین سیستمی ده‌ها سال پیش توسط آقای فورد مطرح شد که یک سیستم خوب، سیستمی است که اگر هر قطعه‌ای در آن دچار مشکل شد، بتوان آن را در کمتر از پنج دقیقه تعمیر یا تعویض کرد. در این طراحی، تمام اجزاء مختلف سخت‌افزاری یک کامپیوتر اعم از پردازنده، حافظه، کارت شبکه، کارت گرافیک و غیره به صورت بلوک‌های مجزا هستند که قابلیتِ سوارشدن روی یک صفحه یکپارچه الکترونیکی مانند مادربرد را دارند. این بُردِ یکپارچه تعدادی بلوک سخت‌افزاری به عنوان ورودی دریافت می‌کند و بین آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند، به این ترتیب که در یکی از ورودی‌ها بلوکِ پردازنده اصلی قرار می‌گیرد و در ورودیِ دیگری، بلوکِ حافظه اصلی و به همین ترتیب اجزاء سخت‌افزاری روی بُردِ اصلی سوار شده و یک کامپیوتر را تشکیل می‌دهند. همچنین در هر لحظه هر کدام از این قطعات قابل خارج شدن و یا تعویض هستند.

چاشنی نهایی برای برتری کامپیوترهای رومیزی به کنسول‌های بازی

سوییچِرو، صفحه‌کلیدِ چند منظوره بی‌سیمِ بلوتوثی با قابلیت تبدیل به دسته بازی است. اِلوین عَلیِف با الهام از طراحیِ کیبوردِ مدل k380 لاجی‌تِک، صفحه‌کلیدی را طراحی کرده که تجربه جدیدی برای کاربران فراهم می‌سازد. در این طراحی، نیمه سمت راست یک دسته بازی در سمت گوشه سمت راست صفحه‌کلید قرار گرفته و نیمه سمت چپ دسته بازی در گوشه سمت چپ صفحه‌کلید قرار گرفته است. سوییچرو، اولین صفحه‌کلیدی است که شامل دکمه‌هایی اطرافِ بدنه صفحه‌کلید است، دکمه‌هایی که تنها وقتی قابل استفاده هستند که از دستگاه به عنوان دسته بازی استفاده شود. روی این صفحه‌کلید یک دکمه کشویی قرار دارد که مشخص می‌کند در حال حاضر از این صفحه‌کلید چه استفاده‌ای قرار است بشود. در این کیبورد شاهد تغییراتی در ترتیب کلیدها هم هستیم، برای مثال کلیدِ ٍEscape به پایینِ صفحه منتقل شده است.

 تحولی در فناوری پخش صدا

اَموز یک اسپیکر عادی نیست، این گجت تنها با یک قطعه شیشه قادر به تولید و پخش صدا و موسیقی باکیفیت بالاست. تمام اجزاء بدنه اَموز از مواد قابل بازیافتی مانند شیشه، چوب بامبو، آلومینیوم و پلاستیکِ مورد استفاده در قطعات لِگو ساخته می‌شوند که همین امر باعثِ تعویض‌پذیر و تعمیرپذیر شدن اَموز می‌شود. به این ترتیب برخلاف هدفون‌ها و هدست‌ها و اسپیکرهای معمولی که پس از خرابی قابل تعمیر نبوده و باید تعویض شوند، اَموز یک محصول بادوام است که در صورت مشکل، هر بخش آن به آسانی قابل تعویض است. این دستگاه که به شکل یک منشور طراحی شده شامل یک قاب فلزی است که یک لایه شیشه 2 میلی‌متری از جنس آهکِ سوددار را نگه می‌دارد و تعدادی موتور لرزاننده که با ضربه به قطع شیشه‌ای صدایی واضح و شفاف تولید می‌کنند. در واقع نقش این قطعه‌ شیشه‌ای در این دستگاه اداره کردن امواج صوت در بازه‌ فرکانس میانی (معادل 200 هرتز) تا بازه‌ بالای آن ( معادل 20000 هرتز) و افزایش قوت امواج و بازنشرِ صوت است. این اسپیکر به علت داشتن قابلیت اتصال به گوشی هوشمند و فلش مموری، دارای یک واحدپردازنده است اما برای جلوگیری از نصب فَن، تمام بدنه‌ این واحد از آلومینیوم ساخته شده که بازیافت‌پذیر بوده و به علت رسانای دما بودن گرما را نگه نمی‌دارد. طراحان این ایده حین طراحی سعی بر این داشتند که از قاعده‌ طراحیِ ژاپنیِ «پوکا-یوکه» استفاده کنند، این قاعده به این معناست که تمام اجزاء یک محصول را با یک آچار آلِن بتوان باز یا سرهم کرد. 

 ساعت

«ساعت» عنوانِ یک میز با طراحی خلاقانه‌ استودیوی یِگ است که جایزه‌ فِرنیچِر2020 را از آنِ خود کرد. این میزِ همه کاره مخصوص افرادی است که مشغله‌ کاری بالایی دارند و در دوران کرونایی مجبور به دورکاری هستند. حالا چرا اسم این میز ساعت گذاشته شده است؟ به این دلیل که یک استوانه‌ مرکزی در آن قرار دارد که در نقشِ یک آشپزخانه‌ کوچک ظاهر شده و شاملِ دو گازِ برقی است، از طرفی دو عقربه‌ این ساعت، دو میز هستند که محوریتِ آن‌ها حول این استوانه قرار دارد و در هر زاویه‌ دلخواهی نسبت به یکدیگر می‌توانند قرار بگیرند. در نهایت کاربران حالا دو میز و یک آشپزخانه در اختیار دارند و هر کاری می‌توانند با این ترکیب انجام دهند. البته پیشنهاد طراحان این است که از یک میز به عنوان میز غذاخوری و استراحت و از دیگری جهت انجام کار استفاده شود.

موشواره لمسی

تصور کنید در جهانی پس از پاندمی در حال مسافرت هستید و مجبورید در محیطی متراکم کار کنید. محیط کار شما ممکن است سینی تاشو صندلی هواپیما، میز کوچک کافی‌شاپ و غیره باشد. وقتی روی سطح محدودی از یک میز کار می‌کنید جا دادن لپ‌تاپ هم دشوار است چه برسد به لوازم جانبی مانند ماوس و کیبورد و غیره. در این شرایط T001 وارد می‌شود. این ماوس با صفحه لمسی خود فقط به یک سطح صاف برای هدایتِ مکان‌نما نیاز دارد. به معنای واقعی کلمه می‌توانید ماوس را در دامان خود بگیرید و با حرکت انگشت خود روی سطحِ شیشه‌ایِ آن، مکان‌نما را حرکت دهید. از نظر عملکرد و زیبایی، شکل صاف و براق این ماوس مانند تلفن همراه این امکان را می‌دهد که به راحتی در جیب شما قرار گیرد و با شیب روشن و چشم‌نواز پس زمینه‌اش دل همه را ببرد. این ایده به این دلیل جذاب است چون از طراحی استاندارد فاصله گرفته است. عدم وجود دکمه‌های فیزیکی ممکن است مطلوب باشد اما عملکرد کلیک لمسی را نیز حفظ کرده است. آیا کمبود کلید مکانیکی قابلیت استفاده آن را برای کاربران از بین خواهد برد؟ جالب است بدانیم که چگونه کاربران با یک محصول «بدون دکمه» سازگار می‌شوند در حالی که بیشتر مردم به داشتن بازخورد لمسی قدیمی عادت دارند.

 حداکثر استفاده از لوازم جانبی

«اِکس­کیت» حاصلِ ترکیب پایه لپ‌تاپ با یک هابِ چند درگاهی است که توسط شرکت یوگِرین طراحی شده است. حمل و نقل اِکس‌کیت با طراحی تاشو که به شکل X در می‌آید همراه با لپ‌تاپ شما در هر کجا که باشید بسیار آسان است. اِکس‌کیت می‌تواند از یک فرم باریک و باتوم شکل به یک صفحه وسیع تبدیل شود تا هر لپ‌تاپی در هر ابعادی را دربرگیرد. این کمک‌افزار با یک مکانیزم زاویه‌ای می‌تواند در چهار حالت مختلف تنظیم شود و موقعیت‌هایی را برای شما ایجاد کند که به دلیل زاویه مناسب خستگی را به حداقل برساند. پایه زاویه‌دار اِکس‌کیت مجهز به چهار درگاهِ HDMI، دو درگاهِ USB-A، یک SDخوان و یک درگاهِ USB-C است. این پایه قابل تنظیم نه تنها مکان‌یابی و دسترسی به درگاه‌ها را آسان می‌کند بلکه از شلوغی کابل‌ها، دانگل‌ها و وسایل اطراف فضای میز کار تا حد زیادی می‌کاهد. در حالی که بیشتر دفاتر کار برای بهره‌وری بیشتر کارمندان با ارگونومی و شرایط کار راحت طراحی شده‌اند اما چنین فضایی در اکثر خانه‌ها وجود ندارد و بیشتر افراد روی مبلمان خانه کار می‌کنند. امروزه میزهای غذاخوری، میزهای قهوه یا تختخواب به محل کار تبدیل شده‌اند. اِکس‌کیت با توانایی تنظیم ارتفاع لپ‌تاپ، صفحه را در سطح چشم مخاطب قرار داده و باعث می‌شود هوای گرم از لپ‌تاپ به آسانی خارج شده تا به طول عمر مفید دستگاه بیافزاید. اِکس‌کیت با طراحی قابل حمل و در عین حال مقاوم از آلیاژ آلومینیوم درجه یک ساخته شده است و پایه‌های سیلیکونی آن ضدخش هستند.

 کفش دوستدار محیط‎زیست

این کفش به طور سه بعدی توسط اِجی اِسکرای با پرینتر سه‌بعدی چاپ شده و کاملاً بازیافت‌پذیر است. شاید به نظر جالب باشد که چاپ سه‌بعدی را آینده کفش‌سازی بدانیم. همین حالا هم شرکت‌هایی مانند آدیداس در این راه پیش‌رو هستند. نمونه فعلی چنین کفش‌هایی به «شاتل شَدو» مشهورند که توسط اسکرای تولید شده است. یک شبح سیاه که از فرم آیرودینامیک اتومبیل‌های مسابقه‌ای الهام گرفته شده است. در واقع این محصول نیز یکی از نتایج مثبت و مفید پاندمی کرونا محسوب می‌شود. بودجه‌ای که این شرکت در سال همه‌گیری در نظر گرفته، برای اولین کفش چاپ سه‌بعدی خود با استفاده از فناوری دیجیتال امبریو هزینه می‌کند. دیجیتال امبریو یک فرآیند چاپ یکپارچه برای تولید یک کفش ورزشی دیجیتالی است که بدون ایجاد زباله یا مواد غیرضروری یا خط مونتاژ طولانی ساخته می‌شود. کفش ورزشی آزمایشی نتیجه تقریباً دو سال طراحی، تحقیق و آزمایش است که به گفته این شرکت پیشگام «آینده‌ای نوآورانه، پایدار و شخصی» در صنعت کفش خواهد بود. در حال حاضر شاتل سه بعدی چاپ شدهShadow  (سایه) در یک طرح یک تکه به رنگ مشکی تولید می‌شود. ظاهر منحصربه‌فرد آن در حقیقت یک کفپوش میانی پر از ساختار مشبک است که احساس نرم و بالشتکی در پای مصرف‌کننده ایجاد می‌کند. خروجی این طرح بدون هدر دادن ذره‌ای ماده اولیه حاصل شده است که این امر باعث می‌شود تا بازیافت آن در مقابل کفش‌های کتانی سنتی، بسیار راحت‌تر باشد.

 انتهای پیام/

 

 

 


 

 


 

 

 

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تلگرام گوگل پلاس لینکدین